Reteta de la Alina Vicu
Blat:
- 5 oua medii (de tara am folosit eu)
- 160 g zahar
- 100 g faina
- 1 lg cu varf cacao (22% grasime)
- 5 lg apa fierbinte
- 2 lg ulei presat la rece
- un praf sare
Crema:
- 350 g capsune (spalate si curatate de codite)
- 100 g zahar
- 200 g smantana lichida (30% grasime -Pilos)
- 6 capsune mari
Decor
- cateva petale de bujor (optional)
- putina frisca
Cum procedezi:
Blat:
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza galbenusurile cu 60 g zahar pana formeaza spuma si se
deschid la culoare. Adauga uleiul mixeaza bine apoi adauga 4 lg apa si
mixeaza pana la incorporare (30 secunde).
4. Separat mixeaza albusurile spuma cu praful de sare, adauga zaharul si mixeaza pana cand spuma este densa si lucioasa.
9. Ia 1-2 linguri din compozita alba si pune-o in centrul tavii, apoi
pune 1-2 linguri de compozitie cu cacao in mijlocul celei albe, pui
iarasi compozite alba, apoi neagra pana cand termini. (eu am facut in
cerc mai marisor in mijloc si cateva mai mici pe margini)
11. Scoti tava din cuptor, rastorni rulada pe o hartie de copt presarata cu zahar si o rulezi. O lasi asa pana cand se raceste.
Crema:
1. Taie in cubulete cele 350 g capsune si pune-le impreuna cu zaharul
intr-o cratita cu fund dublu, la foc mic pana cand siropul lasat se
ingroasa bine, iar bulele formate la fiert pocnesc greu. Nu uita sa
amesteci din cand in cand ca sa nu se prinda de cratita. Opreste focul
si lasa sa se raceasca complet (preferabil sa pui gemul la frigider de
pe o zi pe alta si apoi sa-l utilizezi) pune cratita intr-un vas cu apa
rece ca sa grabesti procesul de racire.
2. Mixeaza smantana lichida pana cand capata volum si consistenta.
Asamblare:
1. Desfa usor blatul rece de pe hartia de copt rece, pune gemul de
capsuni (rece, de la frigider) si intinde-l intr-un strat subtire, pune
frisca si intinde-o (pastreaza putina si pentru ornat), pune capsunele
(spalate, sterese si curatate de codite) pe o latura a ruladei, apoi
ruleaza cu grija.
Nota: 1. Daca gasesti preparatul gemului de capsune dificil, poti folosi gem din comert, de asemenea poti utiliza fructe care iti sunt pe plac.
2. Pentru o consistenta mai tare puteti folosi mascarpone (100 g) amestecat cu frisca (100 g). :)
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu