Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru blat:
250 gr biscuiti
120 grunt
Pentru crema:
5 pere
4 smochine
2 linguri zahar
500 gr branza ricotta
400 ml frisca lichida
6 foi gelatina
5 pastai cardamon
esenta vanilie
Biscuitii si unutul le-am bagat la robot si le-am amestecat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat si untul s-a amestecat frumos cu ei.Am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat-o putin la frigider sa se intareasca untul.
4 pere le-am curatat de coaja si le-am taiat in bucati neregulate,le-am pus intr-o craticioara,am adaugat semintele de la 5 pastai de cardamon,3 smochine taiate bucati mici si am pus toate fructele la foc mic,fara zahar deoarece perele erau foarte dulci si zemoase.Le-am lasat aproximativ 10 minute pana cand s-au inmuiat putin,apoi le-am dat deoparte sa se raceasca.
Am pus branza ricotta intr-un castron impreuna cu 2 linguri de zahar,esenta de vanilie si gelatina inmuiata inainte in apa rece si apoi dizolvata in 30 ml lapte fierbinte.Frisca am batut-o bine cu mixerul,am amestecat-o apoi cu ricotta.Dupa ce fructele s-au racit,le-am maruntit bine cu blenderul,pana cand s-a format o pasta,o parte din frisca cu ricotta am adaugat-o peste pasta de fructe si o parte am lasat-o asa,adaugand in ea cubulete mici din cea de-a 5-a para.Am pus peste blatul de biscuiti amestecul de ricotta cu pasta de fructe,deasupra am pus amestecul de ricotta,frisca si cubulete de para,si am ornat prajitura cu felii de smochine,apoi am dat-o aproximativ 3 ore la frigider pentru a se intari…o minunatie de prajitura pe care va recomand sa o incercati.
Pofta mare!
Pofta mare!Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu