Varza cu carne



Reteta de la Marilena

Ingrediente:
- 1 varza de ~2 kg
- 600 g burta de porc
- 2 cepe
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 ardei rosu
- 1 morcov mare
- 1 dovlecel mic
- 300 g suc de rosii
- sare, piper macinat, piper boabe
- alte condimente: cimbru, ramurele de busuioc, seminte de marar
- 1 legatura de patrunjel

Mod de preparare:
Burta de porc era deja feliata, asa ca am asezat feliile de carne in tava, le-am sarat un pic si le-am dat la cuptor, la ~200°C, pina au inceput sa se rumeneasca. Le-am taiat apoi in bastonase destul de mici (chestie de preferinta, puteti sa le taiati cum vreti voi).
Am maruntit varza folosind robotul de bucatarie, iar apoi am frecat-o cu sare. Tot la robot am taiat si morcovul, radacina de patrunjel, dovlecelul. Ceapa si ardeiul rosu le-am taiat la mina. Am calit apoi putin ceapa in apa+citeva linguri de apa, am adaugat toate celelalte legume, le-am calit impreuna 1-2 minute, dupa care am completat cu varza si bucatile de carne. Am amestecat usor cu lingura de lemn, am adaugat apa fierbinte cit abia sa ajunga la nivelul verzei in oala si am lasat la fiert, la foc mic pina s-au inmuiat toate legumele (cred ca au fost ~25 minute). Dupa aceea am turnat in cratita sucul de rosii si coditele de la verdeata tocate marunt, am condimentat si am lasat sa mai fiarba ~10 minute. In final am pus patrunjelul verde tocat si am retras oala de pe foc.

Cu mamaliguta alaturi a fost excelent. Eu am mincat doua portii. Ceilalti din familie, dupa puteri: 3 portii, respectiv 1 lingura :)

A fost prima data cind am folosit robotul de bucatarie ca sa maruntesc varza. Am utilizat lama aceea speciala pentru taiat feliute subtiri. A fost super util, caci, daca era ceva care ma enerva cind faceam mincarea asta, era taiatul verzei la mina..

Mai multe retete delicioase de la Marilena gasiti pe blogul ei Marilena'sCookingBlog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu