Rosii la borcan


Reteta de la Margareta Cismasiu

Povesteam mai ieri despre ardeii din gradina.Cam aceeasi soarta au avut-o si rosiile,ultimele rosii din gradina.Am cules ce a mai fost,le-am taiat si le-am pus in borcane.Iarna,sunt delicioase in ciorbe,tocane,mancaruri,fripturi,se pot face si sosuri din ele.
Rosiile se spala si se taie felii.Se cladesc in borcane apasand usor pe ele.In fiecare borcan,deasupra,se pun cate 2-3 catei de usturoi si o ramurica de busuioc.Fara sare,fara ulei.Borcanele se inchid ermetic si se fierb la bain-marie o ora de cand incepe sa clocotesca apa.Dupa ce au fiert,se scot si se pun in paturi sa se raceasca lent,apoi se depoziteaza in camara.


Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Un comentariu:

  1. super (y) multumesc frumos pt reteta, si ardeii la fel ca nu am cautat reteta :)
    dar nu se decojesc? atunci cand le pui in ciorbica sau mancarica se rasucesc pielitele si copiii mei nu suporta sa le vada pe deasupra in mancare :)))

    RăspundețiȘtergere