Prajitura "toamnei" cu prune


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

220 gr unt
180 gr zahar
4 oua
250 gr faina
1 canita mica miez de nuca
1 praf de copt
coaja rasa de lamaie
2 linguri iaurt
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
jumatati de prune (eu am mai avut o punguta congelate si pe alea le-am folosit)
zahar pudra

Mod de preparare:
Untul, de la temperatura camerei, il mixam spuma cu zaharul.
Incorporam ouale, unul cate unul, apoi iaurtul, praful de copt si coaja rasa de lamaie.
Adaugam faina cernuta si zaharul cu pastai de vanilie.
Nucile le tocam si le punem in compozitie.
Ungem o tava rotunda (cu diametrul de 26 cm) cu unt, o tapetam cu faina si turnam compozitia.
Jumatatile de prune (decongelate in cazul meu si scurse de zeama) le asezam deasupra si le impingem putin cu degetul in aluat.
Dam prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 35-40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si daca este gata, scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.
O pudram cu zahar si servim!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu