Peste aromat in crusta de piper


Reteta de la Margareta Cismasiu

Ieri am implinit 28 de ani de casatorie,asa ca am preparat acest peste cu care l-am asteptat pe sotul meu.Dupa cum se vede,prezentarea a fost in aceeasi tema,surpriza,pe masura.

Ingrediente:
2-3 pesti ( se poate folosi orice fel de peste) 3 ling sos soia,2 ling ulei,3 ling vin alb sec,mix de piper boabe,sare,coriandru,ghimbir,chimen.

Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala bine apoi se scurge de apa.Daca e mare,se taie felii daca nu, se lasa intreg.Din restul ingredientelor se prepara un sos cu care se unge pestele pe toate partile,si in interior.Sosul ramas se toarna intr-o cratita.Mixul de piper se toaca mare,cu piulita.Se tavaleste pestele prin acest piper apoi se aseaza in cratita.Se acopera cu folie alimentara si se da la cuptor.Dupa 30 min.se indeparteaza folia si se lasa pana scade sosul,iar pestele e frumos rumenit.
Se serveste cu garnitura de legume sau orez.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu