Pasta de naut cu salata de ardei kapia


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

1 cutie naut (400 gr)
3-4 linguri ulei + 3 linguri pentru salata
1 ceapa potrivita
sare
piper
1/2 lingurita boia de ardei dulce
4 ardei kapia
otet

Mod de preparare:
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul la ceapa si reglam focul la mic de tot.
Lasam ceapa sa se inmoaie putin, dar fara sa se rumeneasca, apoi o tragem de pe foc.
Scurgem zeama de naut intr-o cana.
Boabele de naut le punem in blender cu 4 linguri din zeama lor si le facem pasta.
Pasta obtinuta o amestecam cu ceapa, dam gust cu sare, piper si boiaua de ardei dulce.
Amestecam bine cu o lingura de lemn si este gata.
Ardeii kapia ii coacem, ii presaram cu sare si ii lasam acoperiti pana se racoresc.
Ii decojim, ii punem intr-un bol cu tot cu zeama lasata.
Peste ei turnam uleiul, presaram putina sare, putin otet si ii lasam sa stea asa circa o ora.
Pasta de naut o servim cu salata de ardei kapia.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu