Paine cu usturoi / Garlic bread



Reteta de la Simona si Radu

Paine cu usturoi. Sau altfel spus... garlic bread. The one and only! :) Savuroasa, crocanta sau moale, painea cu usturoi poate fi un aperitiv superextramega rapid si al naibii de bun.

Ingrediente:

4 minibaghete
200 g unt moale
5 catei de usturoi pisati
1/2 legatura patrunjel tocat
parmezan ras (optional)

Cum spuneam, aceasta paine se poate pregati in doua moduri: sa fie crocanta sau sa ramana moale. Noi le-am pregatit in ambele variante (cate doua minibaghete) si inca nu stim care ne place mai mult :).
Indiferent de varianta, incepem prin a face untul aromat, amestecand bine untul moale cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat.

Varianta crocanta:

Se taie fiecare minibagheta in doua, pe lungime. Fiecare jumatate se unge cu unt aromat, dupa care ambele se pun intr-un vas termorezistent si se introduc in cuptorul incins in prealabil la 180°C, pentru aproximativ 10 minute. Se scot, se rade deasupra parmezan si se mai introduc in cuptor pentru inca 2 - 3 minute, maximum, folosindu-ne de functia grill. Atentie, totusi, sa nu se arda painea. Verificati inca din primul minut!

Varianta moale:
Minibaghetele se feliaza, dar fara sa le taiem de tot (ca un acordeon). Intre felii se pune cate o lingurita de unt aromat, dupa care se inveleste painea in hartie de copt. Se coace in cuptorul incins in prealabil la 180°C pentru aproximativ 15 minute.
Cand sunt gata, indiferent de varianta aleasa, se lasa minibaghetele sa se racoreasca putin (stim, e aproape imposibil), se taie/rup felii si se mananca cat sunt calde. Desi, va zicem, sunt bune rau si reci! Asta daca va mai ramane ceva. :)

Mai multe retete delicioase de la Simona si Radu gasiti pe blogul lor Bucatareala 2.0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu