Compot de prune


Reteta de la Margareta Cismasiu

La noi,compotul de prune e foarte apreciat.Se consuma nu numai ca desert ci si ca garnitura,in loc de muraturi,alaturi de friptura.Iar cand ne apuca dorul,niste gomboti cu prune din compot sunt bineveniti.Asa ca nu am mai stat pe ganduri si am pus cateva borcane cu compot de prune.

Se aleg prune mari,coapte,sanatoase,mai tari.Se spala si se pocnesc in doua pentru a li se scoate samburii.Se pot lasa intregi sau jumatati.Fiind prunele mari,eu le-am taiat jumatai.Se cladesc in borcane astfel incat sa ramana cat mai putin loc liber.In fiecare borcan se adauga 2-3 linguri de zahar,apoi se toarna apa peste prune.
Se inchid ermetic borcanele si se pun la fiert intr-o cratita mai mare pe fundul careia s-a pus un servet.Se adauga apa pana la jumatatea borcanelor si se fierb o ora din momentul cand incepe sa clocotesca.Se stinge focul si se lasa sa se racoreasca,apoi se pun borcanele in paturi pana se racesc complet.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu