Chiftele din dovlecei de post


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

2 dovlecei
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
4 crengute marar
5 crengute patrunjel verde
4-5 linguri faina
sare
piper
1 lingurita rasa busuioc uscat
ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Spalam dovleceii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Ii lasam 10-15 minute sa stea asa, apoi ii stoarcem de zeama ce o lasa.
Ceapa o curatam, la fel si usturoiul si le trecem prin blender.
Mararul si patrunjelul, le spalam, indepartam cozile si le tocam marunt.
Peste dovlecei punem ceapa cu usturoiul, verdeata si faina.
Amestecam bine, apoi condimentam cu sare, piper si busuiocul uscat.
Intr-o tigaie incingem ulei.
Luam cate o lingura din compozitie, punem in palma si formam chiftelele.
Le rumenim pe ambele parti, la foc potrivit, apoi le scoatem pe o farfurie, pe care punem niste servetele de bucatarie pentru a absorbi din ulei.

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu