Reteta de la Didi- Food design
In premiera 
am facut si eu sirop de visine si nu orisicum, ci aromat cu menta. 
Pentru ca prepar asa ceva pentru prima oara, voi scrie recomandarile lui
 <a href="http://www. bucatarmaniac.ro/2014/06/ sirop-de-cirese.html">Bucatar Maniac</a> care m-a convins sa incerc, prin sfaturile pe care le-a facut publice.
Puteti procura special in acest scop cirese 
sau visine, sau asa cum recomand, dar rezulta cantitate mica, am folosit
 o parte din cel mult care ramane de la visinele care fierb pt.dulceata.
 Sucul apare inevitabil atunci cand scoatem samburii si imediat ce punem
 fructele la fiert. Daca faci special doar sirop, fierbe ciresele cu tot
 cu samburi (foarte bine spalate bineinteles) si apoi le dai prin sita. 
In poza de prezentare va arat un pai din 
sticla cu care se sorbeau bauturile racoritoare pe vremuri, inainte de a
 se fi inventat cele din plastic :) .
INGREDIENTE
1 litru suc de visine/cirese
0,5 kg de zahar 
menta proaspata (cam 10 frunze sau mai mult) - sau vanilie baton, scortisoara, lamaie
PREPARARE
1.
 Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese 
atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru 
dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in primul 
sfert de ora vor lasa o gramada de suc. Ei bine, colectezi o parte din 
acest sirop cu un polonic si il strecori printr-o sita. Spun o parte 
(cam jumatate), pentru ca mai trebuie sa ramana si pentru dulceata. 
2. Acest sirop, il fierbi cu zahar, pana cand
 scade aproape la jumatate sau ceva mai multa cantitate daca il 
intrebuintezi doar pentru bautura, nu si penttru prajituri. Va rezulta 
mai fluid dupa racire si se va dizolva mai repede in apa, altfel este 
gros, usor gelifiat. 
3. Spre sfarsit, adaugi o mana mica de frunze
 de menta (vreo 10 sau mai multe daca il vrei puternic aromat, se va 
dilua cu apa oricum).
4. Apoi il pui in sticle curate si sterilizate care se inchid ermetic .
5. Optional, poti sa adaugi conservant (in cantitatea indicata de producator) sau aspirina. 
6.
 Pentru ca nu am facut foarte mult sirop, si nu va fi depozitat pentru 
mult timp in camara, eu am preferat sa nu adaug nimic in el.
7. Optional il puteti aroma, dupa gust, cu vanilie, scortisoara in loc de menta.
Siropul
 de visine/cirese daca este bine legat, se poate folosi ca topping la 
inghetata, prajituri, se poate folosi in creme, sau se poate folosi la 
preparaea unui delicios suc foarte racoritor cu apa plata sau 
carbogazoasa! Torni in pahar sirop si apa dupa gust, adaugi gheata si 
cateva frunze de menta sau o felie de lamaie si gata! :)
Sa va fie de folos!
Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu