Pulpe cu miere si piure de mazare


Reteta de la Dana Szocs



Astazi la ora 7 si ceva dimineata eram printre putinii oameni din piata,asa ca am profitat de legumele proaspete de acolo.Desi cred ca de mai bine de 20 de ani nu am mai mancat mazare,m-a incantat ideea de a face un piure din boabe proaspete si dulci si chair pot spune ca a fost tare bun.

Am folosit pentru pui:
6 pulpe fara os
2 linguri apa de flori de portocal
sos de peste
sos de stridii
otet de orez
1 lingurita 5 spices
sos de ardei iuti
50 gr unt
100 ml vin alb
o lingurita miere
susan alb
Pentru piure:
500 gr mazare proaspata
2 crengute de tarhon
3 crengute de menta
sare
50 gr unt

Pulpele de pui le-am asat cateva ore la marinat in sos de peste,sos de stridii,otet de orez,apa de flori de portocal,5 spices.Dupa ce s-au marinat si aromat bine le-am pus intr-o cratita impreuna cu marinata,vinul si untul si le-am dat la cuptor pana cand au prins o culoare frumoasa.Cu 10 minute inainte de a opri focul,le-am scos din cuptor,le-am uns cu miere si am presarat deasupra susan alb si le-am mai lasat sa se rumeneasca complet.

Mazarea am pus-o la foc in apa cu sare si tarhon.Pentru ca a fost proaspata nu am lasat-o decat cateva minute cat sa se inmoaie putin pentru a nu ii strica culoarea.Am strecurat boabele de mazare si le-am pus in robot impreuna cu untul si menta.Am mixat bine pana cand am obtinut un piure dar nu exagerat de fin.

Merita sa incercati reteta,este aromata si fresh in acelasi timp.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu