Sarmalute cu varza dulce


Reteta de la Andreea Denisa

INGREDIENTE:
o varza mare(2 micute)
2-3 linguri de otet
3 litri apa
500 gr carne tocata de porc
2 linguri ulei
1 legatura de ceapa verde
2 pumni de orez
2 linguri de pasta de rosii
200 ml suc de rosii( pasta de rosii diluata)
bors magic
sare
piper
cimbru
marar
scarita de porc afumata

MOD DE PREPARARE
Carnea se pune in castron, se spala orezul bine si se adauga peste carne. ntr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa toacata si lasam la calit 5 minute, se adauga pasta de rosii, sare, piper, cimbru si marar , se mai lasa 2-3 minute sa se intrepatrunda aromele. Se lasa la racorit si se pune peste carne si se omogenizeaza.Se ia frunza de varza se taie in doua-trei, se pune compozitie , se ruleaza strans si se baga capetele frunzei inauntru.Se toaca varza, se pune pe fundul oalei , se pune afumatura si se aseaza sarmalele.Deasupra se mai pune un rand de varza tocata.Se acopera cu apa si se pun pe foc mare pana dau in clocot , iar apoi se lasa la foc mic 1 -2 ore (depinde de varza).
Cand sunt apropate fierte se adauga bors magic si sucul de rosii sau pasta de rosii diluata cu apa si se mai lasa 10-20 min ..si se stinge focul.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu