Prajitura cu capsuni, bezea si crumble



 Reteta de la Maria Udrea

INGREDIENTE:

Aluat:
6 galbenusuri
5 linguri zahar
2 linguri ulei
200 gr unt
6 linguri smantana
coaja rasa de la o lamaie
zeama de la 1/2 lamaie
1 lingurita esenta de lamaie
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 plic praf de copt
faina cat cuprinde( cca. 600gr)
1 varf lingurita sare
Umplutura:
300 gr capsuni
3 linguri gris
Bezea:
6 albusuri
5 linguri zahar
zeama de la 1/2 lamaie
6 linguri nuca macinata
2 linguri faina
2 plicuri zahar vanilat

MOD DE PREPARARE:
Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine spumos, apoi se adauga pe rand, in timp ce mixam, galbenusurile frecate cu putina sare si ulei, smantana, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, esenta si coaja de lamaie si la final faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Se framanta un aluat pana cand nu se mai lipeste de maini, dar se poate intinde lejer cu sucitorul.
Rupem o bucata cat o minge de tenis din aluat si mai adaugam 2 linguri de faina in el.
Restul de aluat il intindem in tava(26/36 cm) tapetata cu hartie de copt si il lasam sa se odihneasca asa pana cand preparam celelalte ingrediente.
Capsunile le spalam bine si le lasam la scurs, apoi le vom taia in jumatati.
Pentru bezea, batem albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat, nuca macinata si faina.
Presaram grisul peste aluatul din tava si asezam jumatatile de capsuni, una langa alta, peste gris.
Apoi intindem bezeaua peste capsuni si imprastiem deasupra aluatul dat pe razatoarea mare(eu am preferat sa-l rup in bucatele neuniforme).
Dam tava la cuptor pentru 40 de minute, la 180 de grade, apoi vom lasa prajitura sa se raceasca bine inainte de portionare, dar putem sa gustam de la un colt, sa ne invingem curiozitatea. :)
Prajitura este foarte buna mai ales a doua zi, cand aluatul de sub bezea se fragezeste, iar deasupra, firimiturile sunt mai crocante.
Se pudreaza cu zahar.

Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu