Reteta de la Andreea Denisa
BLAT:
4 oua
2 linguri ulei
4 linguri de zahar
5 linguri de faina
un plic praf de copt Dr.Oetker
SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
CREMA:
200 gr capsuni
4 linguri zahar
250 ml frisca lichida
un plic gelatina Dr.Oetker
4 linguri apa
MOD DE PREPARARE
Blat:
Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam
uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de
copt si amestecam cu spatula de sus in jos. Punem compozitia in
tava(20x30)cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc
potrivit 30 -35 min. Scoatem si lasam la racit.
Sirop: Amestecam apa cu zaharul pana se topeste si adaugam esenta de vanilie
Crema:
Capsunile se spala si se zdrobesc cu fruculita, punem zaharul si le
punem pe foc potrivit pana se leaga ca o dulceata si lasam la racit.
Cand s-au racit le pasam cu blender-ul si amestecam cu frisca batuta.
Hidratam gelatina in 4 linguri de apa lasam 5 min, apoi o punem la topit
pe abur si punem
peste crema.
Asamblare:
Blatul se taie in doua(o taietura) se insiropeaza, se pune o parte de
blat jumatate de crema , blat si iarasi crema . Se da la frigider.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu