Prajitura cu mousse de capsuni


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT:
4 oua
2 linguri ulei 
4 linguri de zahar 
5 linguri de faina 
un plic praf de copt Dr.Oetker

SIROP:
150 ml apa 
1 lingura zahar 
esenta de vanilie Dr.Oetker

CREMA:
200 gr capsuni 
4 linguri zahar 
250 ml frisca lichida
un plic gelatina Dr.Oetker
4 linguri apa

MOD DE PREPARARE
Blat: Ouale intregi se bat cu zaharul pana isi dubleaza volumul . Adaugam uleiul si mixam bine , la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu spatula de sus in jos. Punem compozitia in tava(20x30)cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30 -35 min. Scoatem si lasam la racit.
Sirop: Amestecam apa cu zaharul pana se topeste si adaugam esenta de vanilie
Crema: Capsunile se spala si se zdrobesc cu fruculita, punem zaharul si le punem pe foc potrivit pana se leaga ca o dulceata si lasam la racit. Cand s-au racit le pasam cu blender-ul si amestecam cu frisca batuta. Hidratam gelatina in 4 linguri de apa lasam 5 min, apoi o punem la topit pe abur si punem peste crema.
Asamblare: Blatul se taie in doua(o taietura) se insiropeaza, se pune o parte de blat jumatate de crema , blat si iarasi crema . Se da la frigider.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu