Reteta de la Dana Szocs
Am folosit:
3 foi de foietaj
5 pastai de cardamon
1 lingurita cuisoare macinate
1 lingurita scortisoara
3 plicuri zahar vanilat
3 linguri zahar
100 gr unt
1 ou pentru uns
Am curatat merele,le-am spalat si apoi le-am dat pe razatoarea mare,le-am scurs bine de suc si le-am pus intr-o cratita cu untul,zaharul,semintele din pastaile de cardamon,scortisoara si cuisoarele si le-am lasat la foc mic amestecand din cand in cand,pana cand s-au inmuiat merele,aproximativ 10minute.
Am lasat merele sa se raceasca putin si am pregatit aluatul.Am intins foarte putin foaia de foietaj,apoi am taiat-o in dreptunghiuri (depinde cat de mari le vreti),pe o parte de aluat am pus o lingurita din merele pregatite,iar cealalta parte am crestat-o putin cu un cutit,am uns marginile aluatuluiui cu ou batut,pentru a se lipi si am asezat pe rand pachetelele in tava tapetata cu hartie de copt. Inainte de a le baga la cuptor am uns fiecare pachetel de foietaj cu ou batut pentru a capata un luciu frumos atunci cand se coc.
Simplu si bun!
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu