Cartofi aurii






 Reteta de la Maria Udrea
Ingrediente:
1 kg cartofi
1,2 l apa
1 lingurita sare
Pentru maioneza:
1 galbenus
6 catei de usturoi
1/2 lingurita sare
150 ml ulei
1 lingurita mustar clasic

Mod de preparare:

Este o reteta inspirata de la bucatarasul Andreea Caroline.
Curatam, spalam si portionam cartofii in cuburi mai maricele.
Punem cartofii la fiert in apa cu sare.
Inlaturam spuma care se formeaza si nu ii lasam prea mult sa fiarba, maxim 5 minute dupa ce au atins punctul de fierbere.
Trebuie sa se patrunda putin la testul cu furculita.
Scurgem cartofii de zeama in care au fiert si ii lasam putin sa se mai raceasca.
Pentru maioneza, amestecam intr-un bol, galbenusul cu mustarul si sarea.
Curatam si presam usturoiul si il adaugam in bol peste celelalte ingrediente.
Incepem sa picuram cate putin ulei si mixam formand astfel maioneza.
Amestecam cartofii cu maioneza si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie.
Dam tava la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade, pana se formeaza o crusta aurie.
Imi era teama ca se va simti gust de maioneza, dar am avut surpriza placuta sa constat ca uleiul se va separa in timpul prepararii si va ramane in tava, iar cartofii au un gust cremos de usturoi si ou.
Eu i-am folosit ca garnitura la ficat de pui preparat la cuptor.\
Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu