Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata



 Reteta de la Maria Udrea
INGREDIENTE:
8 piscoturi Savoiardi
1 foaie napolitana mica
5 biscuiti digestivi cu ovaz
100 gr nuca maruntita
100 gr ciocolata amaruie
100 gr unt
1 lingurita ulei
2 linguri zahar
1 varf lingurita sare

MOD DE PREPARARE:

Cred ca de multe ori va raman de la alte preparate dulci: piscoturi, foi de napolitana, sau biscuiti, asa ca puteti sa preparati rapid niste bilute cu care ii veti incanta pe copii sau chiar pe musafiri.

Eu facand curatenie generala in camara am gasit cateva, astfel de ingrediente si am facut aceste bilute(de proba), care au iesit delicioase, dar putine si trebuiesc repetate pentru ca s-au suparat unii membri ai familiei ca doar le-am deschis apetitul.
Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul.
Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata.
Rupem foaia de napolitana in bucati mici, la fel procedam si cu piscoturile si cu biscuitii si punem totul in robot.
Adaugam si nuca si le macinam, dar nu prea fin, invartim doar de 2-3 ori sa ramana totusi nuca mai mare, sa o simtim la rontait.
Rasturnam totul intr-un bol si adaugam compozitia cu ciocolata si unt, calduta cat sa suporte degetele.
Amestecam totul bine si incepem sa formam bilute in palme, pe care le vom aseza pe hartii de briose si le vom da la rece 20-30 de minute pana se intaresc.
Sunt foarte bune si de efect!
TIPSURI:
· Treceti mainile prin apa rece inainte de a forma bilutele, astfel nu se va lipi compozitia de maini!
· Pentru un aspect mai placut, se pot pudra cu cacao, sau se pot trece prin nuca de cocos, noi le-am preferat simple.


Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu