Prajitura Albinita (2)



 Reteta de la Maria Udrea

INGREDIENTE:

Pentru 4 foi coapte pe dosul tavii(33/43 cm):
200 gr unt
150 gr zahar
3 oua
3 linguri miere
200 ml lapte
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat de sodiu
700 gr faina

Pentru crema:
1 l lapte
3 galbenusuri
250 gr gris
150 gr zahar
3 plicuri zahar vanilat
1 lingura faina
200 gr unt
coaja rasa si zeama de la o portocala
1 varf lingurita sare
720 gr gem de caise

MOD DE PREPARARE:

Pentru foi, amestecam untul cu zaharul, mierea, laptele si sarea si le diluam la foc incet, mestecand continuu sa se omogenizeze bine totul.
Nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca untul si zaharul.
Cernem faina si o punem intr-un bol amestecand in ea si bicarbonatul.
Facem o adancitura la mijloc unde punem ouale amestecate si incepem sa turnam din compozitia cu miere, racita putin, alternand cu faina pana cand vom forma un aluat nelipicios si usor de intins.
Impartim aluatul in patru parti pe care le vom intinde si le vom coace pe dosul tavii cate 4 - 5 minute la 180 de grade in cuptorul preincalzit.
Eu nu am mai lasat aluatul sa se odihneasca, l-am intins direct, deoarece am constatat ca se intinde mai greu daca este lasat mai mult la odihnit.
Pentru crema, amestecam intr-un vas galbenusurile cu zaharul, sarea, grisul, coaja si zeama de portocala si la final faina, apoi diluam totul cu putin lapte rece.
Restul de lapte il vom incalzi si il vom pune treptat peste ingredientele amestecate, apoi punem totul la foc incet mestecand continuu pana se va ingrosa compozitia ca o budinca.
Stingem focul si lasam crema sa se raceasca acoperind vasul cu o folie sa nu se formeze crusta.
Untul, tinut la temperatura camerei il vom freca cu zaharul vanilat pana cand devine spumos, apoi vom adauga cate putina crema peste el si vom mixa pana la epuizarea cremei.
Asamblam prajitura in felul urmator: peste prima foaie asezata in tava, punem 1/2 din crema si nivelam, apoi asezam cea de-a doua foaie si presam usor, intindem peste ea gemul de caise, apoi a treia foaie, restul de crema si ultima foaie.

Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu