Barcute de curcan cu legume la cuptor


Reteta de la Dana Szocs

Ideea de barcute am vazut-o mai demult intr-o emisiune tv,doar ca acolo era vorba despre alt fel de carne si eu am ales astazi sa gatesc mai sanatos,asa ca am preferat curcanul:) si nu imi pare deloc rau de alegerea facuta pentru ca finalul a fost tare bun.

Am folosit:
1 kg carne de curcan (piept)
2 oua
3 catei de usturoi
1 cartof
2 linguri gris
cateva fire de patrunjel
sare
sos de ardei iuti
chimen macinat
1 lingurita tika masala
1/2 lingurita chilly praf

Pentru garnitura:
2 dovlecei
1 vanata
1 kg cartofi noi
sare,boia
chimen macinat
50 gr unt

Barcutele: Am macinat carnea de curcan impreuna cu patrunjelul,usturoiul si cartoful,apoi am pus peste carne 2 oua,grisul si condimentele si am amestecat bine.Am format cu mana barcutele (care sunt un fel de chiftele mai mari) si le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,am pus deasupra lor cate un strop de ulei si le-am dat la cuptor pana cand s-au rumenit frumos.
Legumele le-am spalat bine si le-am taiat in bucati mai mari,le-am condimentat,am mai pus in tava o canuta de apa,untul si un strop de ulei si am acoperit tava cu folie de aluminiu si am dat-o si pe ea la cuptor pana cand legumele s-au patruns,apoi am luat folia si le-am mai lasat 10 minute pentru a prinde o culoare frumoasa.
Am servit barcutele de curcan cu legume alaturi de o salata de castraveti cu iaurt si patrunjel.

Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu