Prajitura insiropata cu gris



Reteta de la Janet Frunza

Timp de preparare aprox.30min.
Timp de gatire aprox. 55 min

Ingrediente pentru o tava de 25/25 cm.
Vom folosi ca masura,paharul de iaurt.Iaurtul folosit de mine a avut 125 de g.
-4 oua
-un iaurt de 125 g
-4 linguri de ulei
-2 masuri de faina
-o masura de gris fin
-o masura de zahar
-o lingura de mac
-un plic de praf de copt
-un varf de lingurita de sare
-o esenta de rom
   
Pentru sirop:
- 3 pahare cu apa
-2 pahare de zahar
-coaja si sucul de la o lamaie

Pentru servit:
-50 g fistic tocat marunt(am uitat sa il pun in poza)
Amestecam bine si tot aluatul il vom pune intr-o tava unsa usor cu unt.
Dam la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 35-40 de min.sau pana cand se rumeneste frumos(se face proba cu scobitoarea).Dupa ce s-a rumenit,se scoate si asa fierbinte, cu un cutit bine ascutit se portioneaza prajitura,in tava si apoi se toarna deasupra,tot siropul,racit.Se lasa prajitura sa absoarbe siropul si se serveste presarata cu fistic tocat marunt.
Delicioasa,servita rece,de la frigider!
Dupa o idee din revista Unica.

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu