Reteta de la Simona si Radu
250g unt 80%
3 pahare faina
2 pahare zahar
2 lingurite cu varf praf de copt bio
500 g branza de vaci
200 g smantana 30%
4 oua
Ingredientele sunt suficiente pentru o tava cu dimensiunile de 40x30 cm, iar ca unitate de masura eu am folosit un pahar de 250 ml. Dar cel mai important lucru este ca untul sa fie la temperatura camerei. Restul e... poveste. :)
Se freaca untul cu un pahar de zahar, doar cat sa se amestece bine, fara a insista prea mult. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga compozitiei de unt. Ajutandu-va de maini (da, stiu, it's kind of messy :)), se incorporeaza faina in unt, pana se fac faramituri (se freaca usor intre palme).
Separat, se amesteca branza cu smantana si galbenusurile si se omogenizeaza bine. Albusurile se bat bine, impreuna cu celalalt pahar de zahar, pana devin o bezea lucioasa, si se adauga la compozitia de branza. Se amesteca usor, cu o paleta, si cu miscari largi, de rasturnare, pentru a nu pierde aerul din bezea.
In tava se aseaza 2/3 din faramiturile de aluat, se niveleaza usor, se asaza compozitia de branza, iar la final restul de aluat. Nu mai este nevoie sa ungem tava, deoarece aluatul are suficient unt in compozitie cat sa nu se lipeasca, dar eu prefer sa pun o hartie de copt dedesubt pentru a o taia mai usor si a proteja astfel si tava. Se coace la 180°C, pana se rumeneste uniform. Timpul variaza, mai ales in functie de cat de "zemoasa" este branza. Undeva intre 30 si 50 de minute.
Se lasa sa se raceasca inainte de a o taia, dar e buna si calduta daca pofta e mare :). Rece, merge de minune cu un sos de fructe. Frageda si delicioasa, te lingi pe degete, nu alta!
Enjoy! :)
Mai multe retete delicioase de la Simona si Radu gasiti pe blogul lor Bucatareala 2.0
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu