Reteta de la Didi- Food design
Imi place bucataria romaneasca, pentru ca m-am nascut cu ea. Imi place bucataria franceza, pentru ca bucataria romaneasca are influente puternice din aceasta, probabil de aceea si rezonez bine cu ceea ce ofera. Reteta este simpla. Combinatia de legume coapte cu mozzarella (influenta italieneasca) si asezonate cu busuioc este neasteptata pentru mine. Am gasit-o extrem de buna la gust si aspect grozav. Eu am aprovizionat cu putina mozarella, nu stiam daca o sa imi placa pentru ca nu sunt prietena cu dovleceii. Totul a fost perfect. Completeaza carnea la gratar, de minune. Eu n-am mai avut nevoie de carne. Nu exagerati cu nici o aroma in plus. Busuioc+sare+piper este suficient. Daca va ganditi sa inlocuiti ceva, sub nici o forma nu renuntati la ardeiul copt, sau mozarella. Se face atat de repede incat mi-a lasat timp sa ma si joc de-a "chef-ul" in aranjarea farfuriei. Am montat farfuria calda fara carne, pentru ca merita puse in valoare legumele.
INGREDIENTE
1 vanata
1 dovlecel/zucchini
1 ardei gras rosu copt
mozzarella
putin busuioc
sare
piper
ulei de masline
PREPARARE
Pui la scurs mozarella, cu 1-2 ore inainte.
1. Speli legumele.Pui ardeiul gras la copt pe gratar/tabla/tigaia de copt vinete.
2. Tai rondele vanata si dovlecelul, pe care le sarezi si piperezi. Lasi asa pret de cateva minute ca sa scoata apa din ele.
3. Legumele se prajesc individual in putin ulei de masline. Ungi o tigaie cu o pelicula fina de ulei de masline. Este foarte important ca fiecare leguma sa fie preparata individual, asa isi patreaza mai bine aroma.
4. Decojesti ardeiul copt. Daca este timp, il tii intr-o punga etans ca sa transpire. Se decojeste mai usor (se spune). Eu ma grabeam si l-am scufundat 1 minut in apa rece, l-am uscat cu prosop de hartie si decojit usor pentru ca avea peretii grosi.
Acum poti sa preincalzesti acum cuptorul la 210 grade.
5. Intr-o tava mica de cuptor, pe o hartie de copt asezi in straturi ardeii copti taiati/decupati pe masura rondelelor de legume, mozzarella, vanata, alternand straturile si terminand cu mozzarella. Doua straturi de mozarella in toata compozitia, sunt suficiente.
6. Asezonezi intre straturi cu putin busuioc proaspat.
7. Introduci tava la cuptor, incalzit la 210 grade pret de cateva minute pana se topeste mozzarella.
Mai departe te ocupi de grillul din carne daca doresti. Recomandarea este: "doar cu sare si piper, in special la carnea de vita nu prea pun multe condimente deoarece daca este o bucata de calitate, gustul in sine trebuie apreciat si scos in evidenta."
Se monteaza totul pe o farfurie calda, pui cate un mille-feuille de legume cu o portie mai putin sau mai mult generoasa de carne si adaugi putin sos dupa gust (poate fi de piper).
Sa va fie de folos!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu