Ciorba de miel


Reteta de la Margareta Cismasiu

Pentru ca de Paste am pregatit miel,nu a lipsit nici ciorbita de miel.Pe langa fripturi,prajituri,oua,drob aceasta ciorba a fost ca o revigorare,placut aromata cu leustean si acrita cu bors.
Ingrediente:
coada,capul,coastele de la miel,3-4 morcovi,2 pastarnaci,1 telina,1 ceapa,1 leg.patrunjel verde,1 leg.leustean,1l bors,sare,piper
Mod de preparare:
Capul se crapa in doua,coada si coastele se taie bucatele.Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.Se adauga carnea si se caleste pana isi schimba culoarea.Zarzavatul se toaca marunt si se adauga peste carne.Se caleste putin,apoi se adauga apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert aproximativ o ora.Cand carnea e fiarta,se adauga borsul clocotit.Se potriveste de sare si piper.Leusteanul si patrujelul se toaca marunt si se adauga in ciorba apoi se stinge focul.
Cine vrea,poate sa dreaga ciorba cu un galbenus de ou si un pic de smantana.Eu am servit la masa,smantana.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu