Ciorba de crap


Reteta de la Rita Ilies

Recunosc! O singură dată mi-am mai încercat norocul cu ceva de genul, dar a fost un eșec total. :))) S-a întâmplat cu mulți ani în urmă, poate de-aia. :))
Nu contează! Eu, mare devoratoare de pește, am încercat iar. Și-am reușit! :))) Sincer, e cea mai bună ciorbă de pește pe care am savurat-o vreodată. Dăniloiu a confirmat. :))

Ingrediente:
pește crap ( nu e nevoie să folosiți unul întreg; eu folosesc capul, coada și vreo două rondele )
3 morcovi potriviți
o bucată de țelină
o bucată de păstârnac
un ardei roșu mic
un fir de usturoi proaspăt
două fire de ceapă verde
un gălbenuș de ou
200 ml smântână
oțet natural sau borș după gust
sare/piper
o foaie de dafin
verdeață de pătrunjel tocată mărunt

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o farfurie ( se strecoară supa dacă e cazul ).
Ardeiul l-am tăiat cuburi, ceapa verde și usturoiul julièn, iar restul legumelor le-am ras pe răzătoarea mare. Pe toate le-am aruncat în supa de pește. :) Am adăugat foaia de dafin și le-am lăsat să fiarbă aproximativ o oră.
Într-un castron am amestecat smântâna împreună cu gălbenușul și piperul. Am răsturnat compoziția în ciorbă, am adăugat bucățile fierte de pește și-am lăsat-o să dea în clocot. Am acrit-o și-am presărat pătrunjelul tocat.
E delicioasă! De azi înainte, cu siguranță voi mai pregăti această ciorbă! :)

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

2 comentarii:

  1. O fi buna, dar in ciorba de peste nu se pune smantana si ou.

    RăspundețiȘtergere
  2. O fi buna, nu zic nu, dar in ciorba de peste nu se pune smantana si ou.

    RăspundețiȘtergere