Reteta de la Liliana Bolbol
Mod de preparare:
1. Se amesteca intr-un bol: biscuitii sfaramati cu mana si inmuiati cu siropul de fructe, untul moale si ciocolata topita la baie de apa. Se va face o compozitie moale, maleabila care se intinde pe fundul unei tavi cu peretii detasabili cu o lingura umeda. Daca este prea moale compozitia se mai adauga cateva bucati de biscuiti sfaramati sau daca este prea tare se pot pune 2-3 linguri de sirop.
2. Se fac bilele de cocos prin amestecarea laptelui praf, a cocosului ras si a untului moale, se omogenizeaza si rezulta un amestec nici moale si nici prea vartos, se mai adauga o lingura sau doua de apa daca este prea tare compozitia si nu se modeleaza usor. Se fac din ea bilute de marime potrivita, mie mi-au iesit 9 bucati pentru tava pe care o am de 22 cm. Se pun 2-3 minute in congelator sa se intareasca bine untul din ele.
3. Se distribuie bilele pe blat cu un spatiu intre ele. Se pune intre bilele de cocos cate o lingura de dulceata ca sa se umple golurile.
4. Se pune pe foc dulceata cu amidonul si 2-3 linguri de apa, se tin la foc mic 2-3 minute sa dea un clocot si sa se intareasca lichidul. Se amesteca bine si se da deoparte sa se raceasca inainte de a fi folosita. Daca dupa racire este prea gros se mai poate adauga sirop de fructe sau apa. Trebuie sa aiba consistenta unei budinci.
5. Se pune dulceata peste bile , de jur imprejur, in mijloc se lasa gol ca sa se umple cu fructele taiate si aranjate frumos.
6. Se lasa la rece 3-4 ore ca sa se intareasca, se scoate din tava si se serveste. Cand se taie se foloseste un cutit bun cu lama umeda ca sa poata taia felia fara sa se rupa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu