Reteta de la Andreea Mohorea
Ingrediente:
55 gr zahar tos
50 gr unt ( sau margarina)
150 gr faina alba tip '00'
1\4 plic praf de copt
1 ou
2 linguri cu zeama de lamaie
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
zahar tos si zahar pudra ( pentru tavaleala )
Mod de preparare:
Untul ( sau margarina ) trebuie scos din frigider din timp pentru a putea ajunge la temperatura camerei.In caz ca nu ati facut acest lucru e de ajuns sa puneti untul intr-un vas si sa il topiti la microunde sau la flacara mica si apoi sa lasati sa se raceasca.
Punem intr-un bol untul impreuna cu zaharul si incepem sa mixam pana ce vor deveni o crema fina.
Adaugam oul intreg,zeama de lamaie,coaja rasa de la lamaie si mixam in continuare.
Faina o amestecam separat cu praful de copt si o adaugam la compozitia cu unt.Amestecam totul foarte bine.
Obtinem o compozitie nu foarte moale dar lipicioasa.
Acoperim bolul cu o folie de plastic ( optional) si dam la frigider pentru cateva ore.Eu l-am lasat 3 ore. Aluatul va trebui sa fie tare ,sa poata fi modelat cu usurinta.
Dupa timpul in care a stat la frigider luam aluatul si il impartim in mai multe bile ( de marimea dorita).
Fiecare bila o trecem mai intai prin zahar tos si apoi prin zahar pudra.
Tapetam o tava cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina).
Asezam bilele lasand destul spatiu intre ele.
Dam la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 10 minute.
NU MAI MULT DE TIMPUL INDICAT !!!
Desi abea scosi din cuptor biscuitii par moi , ei se vor intari .
Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu