Trufe de ciocolata cu vin rosu


Reteta de la Ana Croitoru

Trufele de ciocolata cu vin rosu combina puterea vinului rosu demisec cu aroma puternica a ciocolatei amaruie. Trufele nu sunt dificil de realizat dar acestea au un gust complex datorita combinatiei dintre cacao si vin.  Ingrediente pentru circa 30 de buc:
- 225 g ciocolata neagra de buna calitate (min 60% continut cacao)
- 120 ml vin rosu (eu am folosit Melot)
- 20 g unt
- cacao pentru pudrat
Puneti intr-un bol ciocolata taiata bucatele mici si untul. Lasati deoparte. Intr-o craticioara aduceti vinul la punctul de fierbere, stingeti focul si turnati-l peste ciocolata. Asteptati 5 minute sa se topeasca ciocolata, apoi amestecati cu o spatula pana ciocolata este topita si compozitia arata matasos, stralucitor si neted.
Asteptati pana compozitia ajunge la temperatura camerei apoi puneti bolul cu ciocolata la frigider pana se intereste si se pot forma bile.
Intr-o farfurie punem pudra de cacao, scoatem de la rece ciocolata si cu o lingurita formam trufe pe care le dam la rece pentru 15-20 de min iar abia apoi le rostogolim prin pudra de cacao.
Nota: Daca ciocolata este prea tare si nu se poate modela, o lasam 15-20 de min la temperatura camerei. Pentru a le da forma rotunda, luati cu  lingurita  o bucatica de compozitie si cu palmele o rotim pana arata ca o sfera.
Se pastreaza in cutie inchisa la temperatura camerei pentru o saptamana iar la frigider 2-3 saptamani.

Mai multe retete delicioase de la Ana, gasiti pe blogul ei Paine si desert 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu