Tort cu vanilie


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT:
5 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura cacao
praf de copt Dr.Oetker


CREMA:
750 ml lapte
8 linguri de zahar
esenta de vanilie
7 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
350 ml frisca.


SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de vanilie


MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile se bat spuma cu praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase. Se pun galbenusurile frecate cu ulei , apoi faina amestecata cu praful de copt. Punem 2/3 din compozitie in tava rotunda de 24 cm , iar restul de compozitie amestecam cu cacao si punem deasupra peste compozitia din tava. Se da la cuptor la foc potrivit 40 min, se scoate si se lasa la racit.
Crema: 600 ml lapte cu zahar si esenta de vanilie se pun pe foc. Amidonul se dizolva in restul de lapte.Cand laptele clocoteste se toarna amidonul amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit , apoi se amesteca cu frisca batuta.
Sirop: Amestecam apa cu zaharul si esenta de vanilie , pana se topeste zaharul.

ASAMBLARE:
Se taie blatul in 3(2 taieturi), se insiropeaza, se pune o parte de blat, crema, iarasi blat , crema blat si ornam .

Multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu