Tarta cu orez si visine


Reteta de la Janet Frunza

O tarta inedita si apetisanta!

Ingredinte pentru blat:
-350 g faina
-90 g zahar
-un ou
-200 g unt
-un varf de cutit de sare

Ingrediente pentru umplutura:
-250 g orez cu bobul rotund
-250 ml vin alb+750 ml apa
-2 lamai
-200 g zahar
-50 g visine fara samburi
-50 g miez de nuca prajit
Mod de preparare:
Se framanta un aluat din faina,unt,zahar,sare si ou.Cu jumatate din aluat se tapeteaza o forma de tarta,cu diametrul de 26 cm.Se pune la rece atat forma imbracata cat si restul de aluat.
Dupa ce am pus la rece aluatul pregatim umplutura.Intr-un vas punem la fiert orezul cu apa si vinul.Fierbem pana scade tot lichidul,cam 30-35 min.la foc mic.Cat timp fierbe orezul,pregatim siropul de lamaie.Lamaile spalate le vom rade coaja cu razatoarea cu gauri mici.Dupa ce le-am ras coaja,stoarcem sucul de la o lamaie,iar pe cealalta,o curatam bine de coaja alba si scoatem feliile de miez.
Apoi intr-un ibric punem sucul de lamaie plus 50 ml apa,coaja rasa si feliile de miez.Punem pe foc si fierbem pana scade la jumatate.Cand  orezul este fiert,il lasam sa se racoreasca si apoi il vom amesteca cu siropul de lamaie,miezul de nuca tocat la cutit si visinile.Amestecam usor si punem umplutura peste blatul ce l-am pastrat la rece.Din restul de aluat,intindem o foaie si decupam forme pe care le punem peste umplutura de tarta.

Se unge tarta cu ou batut si se pune la cuptorul de dinainte incins,la foc mediu,cam 40-50 min.Cand este gata  se pudreaza cu zahar si se serveste rece.

Preparare cca.50 min.
Racire cca.30 min.
Coacere cca.50 min.

Mai multe retete delicioase si foto pas cu pas de la Janet, gasiti pe blogul ei In bucatarie la Janet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu