Pui biryani


Reteta de la Margareta Cismasiu

Ca mod de pregatire,as spune un pilaf indian.Gustul picant si aromele ii dau o savoare deosebita acestui preparat.

Ingrediente:
500gr piept de pui,1 ceapa mare,4-5 catei de usturoi,sare,piper,ghimbir,coriandru,chimen,1 cana orez bob mare sau basmati,1 lingurita curry,2 foi de dafin,o mana buna de alune,o lingura seminte de in,o lingura seminte de susan.

Mod de pregatire:
Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si se adauga ceapa si usturoiul.Se calesc pana ceapa devine sticloasa.Se adauga pieptul de pui taiat cubulete.Se caleste pana isi schimba culoarea.Se adauga sarea,piperul,ghimbirul,coriandru,chimenul.Orezul se spala si se toarna peste carne.Se mai lasa sa se prajeasca cateva minute apoi se stinge cu apa sau zeama de carne.Se adauga curry si foile de dafin si se lasa sa fiarba.Se adauga alunele si semintele si se mai lasa sa dea cateva clocote.
In reteta originala se adauga si o mana de stafide.Eu nu am adaugat pentru ca nu sunt tocmai agreate.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu