Foi cu miere si nuca


Reteta de la Ioana Lingurar


Ingrediente foi:3 oua , o cana cu zahar, o cana cu nuci pisate,o lingura bicarbonat, 4 linguri miere,un varf de cutit de sare, faina cat cuprinde. Crema:1 kg. smantana cu 20% grasime,o cana cu nuci pisate,80 gr. zahar farin vanilat,zeama de lamaie dupa gust. Decor: 1 ciocolata cu lapte data prin razatoare. Mod de preparare foi:Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana se dizolva, apoi adaugam pe rand,celelalte ingrediente si amestecam bine pana obtinem un aluat legat. Acest aluat il impartim in 4 parti egale si coacem foi pe fundul unei tavi unse cu ulei..Se coc foile la foc mediu pana capata o culoare aramie. Crema: Amestecam cu o lingura smantana impreuna cu zaharul farin, apoi adaugam nuca si zeama de lamaie. Rezulta o crema fina , pe care o intindem intre foi, oprim jumatate de cana cu crema pentru decor si razuim ciocolata. Prajitura se lasa la rece cateva ore . prajitura ramane frageda si cremoasa chiar si o saptamana. Pofta buna! SURSA DE INSPIRATIE PETITCHEF.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu