Ingrediente:
- 3 oua mari (L)
- 7 lg cu varf zahar tos
- 100 g biscuiti cu miere
- 1 lg cacao
- 2 lg faina
- 1 mar feliat
- 1 lg ulei
- un praf de sare
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam albusurile spuma cu 2 lg de zahar, pana cand cresc in volum si se deschid la culoare.
4.Mixam albusurile cu praful de sare pana cand spuma formeazaa creste
moi. Adaugam restul de zahar si mixam pana cand spuma formata este
lucioasa, iar zaharul este comlet dizolvat.
5. Inglobam cu grija (cu ajutorul unei spatule, prin 2-3 miscari circulare) albusurile spuma in galbenusurile batute.
6. Cernem faina si cacaoa in compozitie, adaugam biscuitii maruntiti si amestecam cu spatula pana la incorporare.
7. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt (eu am
folosit o tava de tarta cu diametrul de 26 cm), punem feliile de mar
deasupra si introducem in cuptor pentru 20 minute, sau pana cand trece
testul scobitorii.
Pofta buna!
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu