Reteta de la Andreea Mohorea
150 ml apa
1 lingurita cu sare
1 cub drojdie proaspata
1 lingura zahar
500 gr faina
350 ml iaurt
100 ml ulei
Mod de preparare :
Punem apa la incalzit impreuna cu sarea.
Separat frecam drojdia cu zaharul.
Adaugam la drojdie apa calduta si cateva linguri cu faina .Vom avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita 10-15 minute.
Turnam apoi peste aceasta compozitie iaurtul si incepem sa framantam adaugand restul de faina si uleiul putin cate putin .
Framantam bine aluatul,acoperim si il lasam la dospit la loc cald.
Din aluat facem bile.Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) si le lasam la dospit inca 30 minute.
Incalzim cuptorul la 180 grade,ungem painea cu ulei si punem tava la cuptor.Lasam pana ce painea se va rumeni frumos la suprafata.
Se scoate painea din cuptor,se acopera cu un prosop curat si se lasa la racit (daca avem rabdare :) )
Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu