Reteta de la Alina Vicu
Ingrediente:
Biscuiti:
300 g de faina de grau
100 ml apa
40 ml ulei de masline
1 ou
10 g sare
2 lg seminte chimen
¼ lgt bicarbonat
½ lgt otet
+ 50 g faina de grau pentru modelat
Umplutura:
330 g telemea de vaci, desarata ( bine scursa)
50 g smantana
130 g porumb dulce Bonduelle (bine scurs)
2 bucati rosie deshidratata
Cum procedam:
Biscuiti:
1. Punem intr-un vas faina, semintele de chimen, sarea, apa bicarbonatul stins cu otet si oul si framantam bine.
2. Inglobam uleiul de masline si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe vas (5 min).
3. Punem aluatul intr-o folie alimentara si il introducem in frigider pentru cel putin 30 min.
4. Preincalzim cuptorul la 190°C.
5. Tapetam masa de lucru cu faina ramasa (50 g), scoatem aluatul din frigider, il impartim in 2, il intindem la grosimea de 0.5 – 1 cm, taiem forme rotunde (cu diametrul 7 cm) pe care le vom pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
6. Introducem tava in cuptor pentru 8-10 min, marind temperatura la 200°C.
7. Dupa ce s-au copt, ii scoatem pe un gratar si ii lasam la racit.
Umplutura:
1. Amestecam cu un mixer vertical telemeaua cu smantana pana obtinem o compozitie pastoasa, omogena.
2. Taiem rosiile deshidratate marunt.
3. Inglobam porumbul dulce si rosiile deshidratate in telemea, amestecand bine.
Asamblare:
Punem cate o lingurita cu varf de umplutura pe cate un biscuite, apoi punem celalalt biscuite deasupra.
Introducem in frigider macar 1 ora inainte de servire (ideal ar fi 8-12h).
Introducem in frigider macar 1 ora inainte de servire (ideal ar fi 8-12h).
Buna.Daca nu am rosii deshidratate cu ce le pot inlocui? (sau pot sa nu pun?)
RăspundețiȘtergereMultumesc anticipat.