Tort spirala cu crema ganache


Reteta de la Bubulina Gospodina 

Ingredients
Un blat cumparat, de cacao
Pentru blatul alb:
5 oua
100 gr faina
70 gr zahar
5 linguri ulei
zahar vanilat
Pentru crema:
300 gr ciocolata
300 ml frisca lichida
1 fiola esenta de rom
Pentru glazura:
50 gr ciocolata
50 ml frisca lichida
1 lingurita miere
Frisca lichida si cirese pentru ornat

Incepem cu crema, ca sa aiba timp sa se raceasca. Intr-o craticioara, punem frisca lichida si o lasam la foc mediu pana cand e pe punctul de a fierbe, apoi o luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele. Amestecam bine pana cand toata ciocolata s-a topit si apoi adaugam esenta de rom. Lasam la racit si intre timp aprindem cuptorul la 170 de grade si ne apucam de blat.

In bolul de la MIXER punem albusurile de la oua. Mixam cateva minute si apoi continuam sa mixam, turnand zaharul putin cate putin. Nu vrem sa obtinem o consistenta ca pentru bezele, deci nu mixati foarte mult.

Intr-un bol amestecam galbenusurile cu uleiul si apoi le punem peste albusuri. Mixam pana la omogenizare si apoi adaugam faina si mixam din nou.

In tava de la cuptor, in care am pus hartie pt copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins, la 170 de grade pentru aproximatix 15 minute.

Inainte sa scoatem blatul, udam bine un prosop curat si rulam blatul de rulada.Intre timp, mixam cateva minute crema. Blatul il taiem in 4 fasii egale si il umplem cu crema. Rulam prima fasie de blat, apoi in continuarea ei , punem cea de-a doua fasie si tot asa, pana cand le terminam si formam o spirala.

Pe farfuria pe care o sa montam tortul, punem un blat de cacao si il taiem exact cat este spirala. Asezam spirala peste el, punem putina frisca peste spirala si apoi punem cel de-al doilea blat de cacao. Imbracam tot tortul in frisca si facem glazura astfel: intr-o craticioara punem frisca lichida, cand e pe punctul de a fierbe o luam de pe foc si adaugam ciocolata rupta in bucatele. Amestecam bine pana la omogenizare si apoi adaugam mierea si amestecam iar. Lasam cateva minute sa se raceasca amestecand din cand in cand si apoi turnam peste tort.

Terminam tortul cu cateva cirese si il bagam la frigider pt 2-3 ore.

Yummy!


Mai multe retete delicioase de la Bubulina Gospodina gasiti pe blogul ei www.bubulinagospodina.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu