Prajitura Trio


Reteta de la Margareta Cismasiu

Va prezint o combinatie perfecta intre crema de vanilie,blat pufos de cacao si bezea.Un trio perfect la care papilele gustative freamata indelung.

Ingrediente blat cacao:
6 oua,6 ling zahar,6 ling faina,2 ling cacao,6 ling apa,praf de copt
Ingrediente bezea:
6 albusuri,16 ling zahar,1 ling otet
Ingrediente crema:
6 galbenusuri,200 gr zahar,50 ml lapte,250 gr unt,vanilie
Mod de lucru blat cacao:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,se adauga treptat zaharul.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga galbenusurile,apoi apa,lingura cu lingura.Se cerne faina si cacaoa si se amesteca cu praful de copt.Se adauga in compozitie,mestecand incet,prin rasturnare.Se coace blatul pe jumatate,in tava tapetata cu hartie de copt.
Mod de lucru bezea:
Albusurile se bat spuma tare,se adauga treptat zaharul si se bate in continuare pana se topeste tot.Se adauga si lingura de otet.
Cand blatul de cacao e copt de jumatate,se scoate din cuptor si se pune bezeaua deasupra.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste bezeaua deasupra.Aproximativ 15 min.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Mod de lucru crema:
Galbenusurile se freca impreuna cu zaharul, laptele si vanilia la bain marie.Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.Untul se freaca spuma si se amesteca cu crema racita.
Deasupra se poate face o glazura de ciocolata.Eu am presarat ornamente de ciocolata.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

2 comentarii:

  1. AM PREPARAT ACEASTA RETETA, DAR MI-A PLACUT MAI MULT DUPA CE AM INSIROPAT BLATUL

    RăspundețiȘtergere