Prajitura cu rom si trei feluri de nuci


Reteta de la Voinea Georgiana si Iolanda    

Ingrediente:
1 ou
100 g făină
1/4 linguriţă de bicarbonat
150 g zahăr
120 g unt, topit și răcit
1 linguriţă coajă rasă de lămâie
2 linguri rom
60 g fulgi de nucă de cocos
60 g nuci obisnuite
60 g nuci pecan ***nucile le punem în robot și le mărunţim pudră
* opţional dulce de leche și chocolate chips

1. Se încinge cuptorul la 180°C.
2. Se mixează zahărul, coaja rasă de lămâie și untul, până obţinem o compoziţie cremoasă.
3. Se adaugă oul și romul, amestecând bine.
4. Făina se cerne și se amestecă cu bicarbonatul.
5. Se adaugă nucile și făina, amestecând bine cu o lingură de lemn.
6. Intr-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină, se toarnă compoziţia. Se introduce în cuptor și se coace aproximativ 30 de minute, pană se rumeneste.
7. O scoatem apoi din cuptor, dar o lăsăm in tavă pană la răcirea completă, după care putem să o mutăm pe un platou. Se serveste dulce de leche.

Mai multe retete delicioase de la Georgiana si Iolanda gasiti pe blogul Sisters Kitchen   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu