Orez cu lapte, ciocolata si aroma de portocale


Reteta de la Mihaela Apostu

Cui nu-i place orezul cu lapte? Probabil sunt destui, insa acesta e deosebit: are ciocolata, este cremos si un usor parfum de portocale. A fost minunat la micul dejun si cred ca asezat frumos in cupe ar fi un desert usor de facut si bun pentru zilele " in graba".

Ingrediente:

- 250 g orez cu bobul rotund
- 1 litru lapte
- 150 ml frisca lichida
- coaja rasa de la o portocala
- 100 g zahar
- 50 g ciocolata min 55% cacao
- 3 linguri cacao

Preparare

Puneti laptele, frisca lichida si coaja de portocala intr-o craticioara la fiert la foc mic. Cand incepe sa fiarba adaugati orezul spalat si zaharul. Fierbeti aproximativ 30 minute la foc mic, amestecand des sa nu se lipeasca, pana ce este absorbit aproape tot lichidul. Incorporati ciocolata rupa bucatele si cacaua. Amestecati pana ce ciocolata se topeste.

Decorati cu ciocolata si coaja de portocala. Serviti cald sau rece, dupa cum va place. 

Mai multe retete delicioase de la Mihaela gasiti pe blogul   ei     Pasiunile Mihaelei
]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu