Novac la cuptor


Reteta de la Margareta Cismasiu



Novacul este un peste cu gust destul de fad,de aceea trebuie bine codimentat si aromat.Daca adaugam si legume langa el,ne va surprinde in mod placut cu savoarea si aroma sa.

Am curatat pestele,l-am spalat si l-am lasat sa se scurga.Intre timp am curatat morcovii si telina si i-am taiat rondele.Ceapa am taiat-o julien si am pus totul in tava.Am adaugat un ardei rosu taiat cubulete.Pstele l-am uns cu ulei de masline.Nu trebuie mult ulei pentru ca novacul are o carne grasa.L-am pus in tava si l-am codimentat cu sare,piper,rozmarin,coriandru,cimbru.Am adugat 3 foi de dafin si am stors zeama de la o lamaie.Am adugat un pic de sos de rosii,vin alb sec si un strop de apa.L-am dat la cuptor pentru aproximativ 30 min.Timpul variaza in functie de marimea pestelui.

Se serveste cald,cu o garnitura de orez.Este foarte gustos si plin de arome.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu