Lucskos


Reteta de la Laura Melenti

Reteta mea este ungureasca si de aceea nu conţine otet sau suc de rosii. Ungurii nu acresc ciorbele, decât cu smântână, iar pentru ei când o ciorbă este acră înseamnă că e stricată :P

Ingrediente:
- 1 varză
- 300 g afumătură (eu am pus kaiser)
- 2 cepe
- 2 căţei de usturoi 
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- ţelină (am pus o bucăţică mică)
- 100 ml ulei
- 1 lingură de făină
- smântână după gust (200 g)
- 2 linguriţe boia dulce
- sare
- 2 linguriţe chimen
- cimbru uscat

Se curăţă toate legumele. Se taie mărunt ceapa şi usturoiul, se taie rondele sau în bucăţi potrivite morcovii, păstârnacul şi ţelina. Se taie şi afumătura şi se pune la prăjit în puţin ulei. Se adaugă apă şi legumele, ultima se pune varza tăiată fideluţă. După ce au fiert toate legumele se face un rântaş: se prăjeşte ceapa în ulei şi se pune făina şi boia şi se amestecă. Se adauga apă din supă, se amestecă iar şi se toarnă înapoi în supă. La final se adaugă şi cimbru şi se serveşte cu smântână.

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu