Mititei romanesti


Reteta de la Gabriela Gitoi

Eu aici trebuie sa fac micii in casa deoarece stau intr-o zona unde nu sunt magazine romanesti, asa ca a trebuit sa ma descurc! daca nu va place carnea de miel, puneti jumatate de carne de vaca si jumatate de porc sau inversati cu ce va place ;-)
Ingrediente: (pentru aproximativ 25 de mici) – mai mari

500 gr carne de porc (tocata)
500 gr carne de vaca
500 gr carne de miel sau oaie
1 lingura boia dulce
1 lingurita piper
1 lingurita sare
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita cimbru
10 catei de usturoi pisati
500 ml zeama de carne, apa sau apa minerala

Carnea se pune intr-un castron de inox si amesteca intai cu sarea si bicarbonatul, apoi se adauga toate mirodeniile si se framata bine cu zeama de carne.

Se lasa cel putin 4-5 ore in frigider ca sa ia gust, apoi se formeaza micii si se pun pe gratarul incins!

Se servesc calzi cu cartofi, prajiti sau piure, mustar si muraturi!


Mai multe retete delicioase de la Gabriela, gasiti pe blogul ei Gabriela Cuisine







5 comentarii:

  1. am facut reteta , este exceptionala si o recomand tuturor .

    Thanks

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. zeama in care ai fiert carne dar sa fie cu oase , leaga compozitia ca la piftie .

      Ștergere
  3. Pai cu knor inseamna sa strici tot.Nu a zis asta in reteta, desi in poza se vede o cutie de supa de pui despre care nu stim cat de naturala este. E mai simplu cu apa sau apa minerala si bineinteles ca poti sa-ti faci si supa de carne daca tii sa mananci ceva si gustos si sanatos, caci in fond nu faci mici in fiecare zi si atunci de ce sa nu-i faci foarte buni?

    RăspundețiȘtergere