Langos

Reteta de la Ioana Lingurar

Zilele trecute am avut pofta de langos cu mujdei ,asa ca m-a pus sa fac . ingrediente: 500gr faina, un pachetel drojdie, 2 linguri sare, 1 lingura zahar, apa calduta si putin ulei. Intr-un bol mic se pune drojdia cu zaharul , o lingura apa calduta si putina faina, se amesteca si se lasa la dospit. .intr-un vas mai mare si larg se pune faina , sarea peste care se toarna drojdia preparata mai devreme ,dospita, incepem sa framantam cu apa calduta atat cat necesita aluatul, se framanta bine pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana , apoi framantam cu putin ulei.Aluatul se lasa la dospit la loc cald , acoperit cu un prosop de bucatarie. Pe masa de lucru dam cu putin ulei si asezam aluatul dospit din care rupem cate putin pentru a forma langos,apoi se mai lasa putin pe masa sa mai creasca, dupa care incepem sa coacem langosii in ulei incins. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu