Gulas de vita


Reteta de la  Andreea Mohorea

Ingrediente:

500 gr carne vita
1 ceapa mare
4 linguri ulei
1 lingurita boia dulce
2 catei usturoi
2 morcovi
5 cartofi mici
delikat
sare
Mod de preparare:

Carnea o spalam si o taiem cuburi.O punem la calit intr-o tigaie cu cele 4 linguri de ulei si o lasam sa se caleasca bine pe ambele parti.
Ceapa o curatam,o spalam ,o tocam marunt si o adaugam in tigaia cu carne si lasam la foc mediu pana prinde o culoare aurie.
Adaugam boia si amestecam cu o lingura de lemn.Adaugam si usturoiul intreg curatat.
Punem sare ( dupa gust) ,delikat si apa fierbinte cat sa acopere carnea ( circa 300 ml) .Se acopera tigaia si se da la foc mic circa 60 minute.Se mai adauga apa fierbinte daca este necesar.
Inainte cu 20 minute de finalizare se adauga morcovii curatati,spalati si taiati rondele si cartofii curatati,spalati si taiati cuburi.

Gulasul se serveste cald.

Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu