Foi cu crema de ciocolata




Reteta de la Anca Corduban   

Ce ne trebuie

Pentru foi
4 albusuri
250 g zahar pudra
350 g nuci macinate
1 lingura rasa de cacao
Pentru crema
4 galbenusuri
7 linguri de zahar pudra
250 g unt
3 linguri de cacao, rom si vanilie
Cum se fabrica

Foile

Se bat albusurile spuma cu zahar, pana se obtine o crema. Se incorporeaza nuca si cacaua si se amesteca bine. Se preincalzeste cuptorul si se coc doua foi pe hartie cerata, cu cuptorul la 150 grade. Cand devin usor rumene pe margini (isi schimba putin culoarea) sunt gata. Foaia este la inceput moale, iar dupa ce se usuca se intareste. Se desprind foile de pe hartie dupa ce sunt racite, altfel se pot rupe.

Crema

Pe baie de aburi se face o crema din galbenusuri si zahar pudra (se amesteca aproximativ 5 minute pe baie, pana ce zaharul se dizolva). Se ia de pe foc, se adauga untul, cacaua, romul si vanilia si se amesteca bine. Crema se pune intre foi dupa ce se raceste cat suporta degetul.

Crema poate fi folosita si alte tipuri de foi sau blaturi.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu