Dereje


Reteta de la Laura Melenti

Ingrediente:
- 500 g făină
- 2 ouă
- dulceaţă (eu am pus de prune)
- 200 g pesmet
- puţin ulei
- zahăr şi scorţişoară măcinată pentru servit
Paşi:
1. Se amestecă făina cu ouăle şi o lingură de apă şi se frământă un aluat.
2. Se întinde o foaie de aluat de cca. 3 mm lăţime. Pe jumătate din foaie se pune dulceaţă din loc
în loc (din 5 în 5 cm), în funcţie de cât de mari sau mici vreţi să fie dereje. Apoi se pune cealaltă
jumătate peste partea cu dulceată. Se taie cu o ruletă sau un cuţit fiecare pătrăţel ce conţine
dulceaţă.
3. Se pun la fiert aceste dereje, în apă clocotită, pentru aproximativ 10-15 minute.
4. Între timp se rumeneşte pesmetul în câteva linguri de ulei. Când dereje sunt fierte, se scot din
apă şi se dau prin pesmetul rumenit.
5. Se servesc cu zahăr cu scorţişoară, presărat pe deasupra.

Mai multe retete delicioase de la laura gasiti pe blogul ei Transylvanian Kitchen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu