Cornuri cu carne de vita si praz


Reteta de la Monya

Aluat:
500 gr faina,
5 oua,
200 ml lapte,
drojdie cat o nuca,
1/2 lingurita sare,
ulei cat cuprinde la framantat.


Umplutura de carne:
500 gr carne de vita tocata,
1 praz,
2 oua,
sare, piper.

Preparare:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Intr-un bol incapator am pus faina si am facut o adancitura in mijloc, in care am pus ouale, sarea si drojdia dizolvata in lapte caldut.
Le-am amestecat incet incet.Cand s-a omogenizat si a devenit lipicioasa, incepem sa framantam in adevaratul sens al cuvantului, cu pumnii stransi si degetul mare in interior, adaugand cate putin ulei. Si da-i si framanta pana se incorporeaza tot, si iar putin ulei si iar framantat. Intreaga operatiune dureaza cam 20 minute. Asta daca n-aveti masina de aluat si scapati rapid.
Cand in final aveti un aluat nelipicios, il inveliti cu un prosop curat si-l lasati "la crescut" cam jumatate de ora. Intr-un loc caldut si ferit de curent.
Cat creste aluatul faceti compozitia de carne.
Tocati prazul marunt si-l caliti putin.
Il adaugati peste carnea tocata. Condimentati dupa gust, puneti ouale si omogenizati.
Apoi treceti la treaba. Pudrati putina faina pe planul de lucru si cu succitorul intindeti foile, de forma unui triunghi.
La baza(pe latura mare) fiecarui tringhi puneti cate doua-trei lunguri de umplutura apoi rulati spre varf.
Ungeti cu ou batut, presarati mac (daca va place, daca nu il puteti lasa simplu sau folositi orice alte seminte), asezati in tava tapetata cu hartie de copt / unsa cu ulei/unt/untura/margarina si tapetata cu faina si dati la cuptorul incins in prealabil cam 20-30 minute (la foc mediu).
Cand capata o crusta aramie, lucioasa, admenitoare sunt gata.

Mai multe retete delicioase de la Monya gasiti pe blogul ei Monya`s

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu