Cheesecake marmorat cu ciocolata


Reteta de la Mihaela Amalia

Ingrediente
BLAT
• 300 gr biscuiti digestivi
• 100 gr ciocolata amaruie...
• 50 ml frisca lichida
• 50 gr unt
CREMA DE VANILIE
• 200 gr mascarpone
• 200 ml frisca lichida
• 50 gr zahar pudra
• 1 pastaie vanilie
• 1 plic gelatina
CREMA DE CIOCOLATA
• 200 gr mascarpone
• 200 gr ciocolata amaruie
• 50 gr zahar
• 100 ml frisca lichida
• 1 lingurita ness
• 1 plic gelatina

MOD DE PREPARARE
Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece.
Pentru crema de ciocolata vom topi mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se racoreasca si adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
La crema de vanilie batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.
Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti punem cremele alternandu-le. Incepem mai intai cu crema de vanilie pentru a crea contrast intre blat si crema.
Facem deasupra dungi cu un cutit sau o coada de lingura pentru a crea aspectul. Dam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu atentie. Blatul de biscuiti fiind tare se poate , usor, impinge de pe foaia de copt pe o farfurie.
E o neebunieee plina de ciocolata!
POFTA BUUUNA!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu