Budinca cu paste, branza si ton



Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

350 gr branza de vaci
3 oua
2 linguri smantana
200 gr paste scurte (eu am avut spirale)
4 linguri parmezan ras
50 gr cascaval
100 gr masline fara samburi
200 gr ton in suc propriu
1/2 legatura patrunjel verde
piper

Mod de preparare:
Intr-o cratita punem apa la fiert cu un praf de sare si cand clocoteste dam drumul pastelor.
Le lasam sa fiarba cam 12 minute, apoi le rasturnam intr-o sita sa se scurga de apa.
Branza o mixam impreuna cu ouale si smantana pana obtinem o crema.
Dam cascavalul pe razatoarea mica, il punem peste branza cu oua, apoi adaugam si doua linguri de parmezan.
Incorporam patrunjelul verde tocat, putin piper, iar la final pastele bine scurse.
Desfacem conserva de ton si scurgem sucul, iar maslinele le taiem rondele.
Ungem un vas termorezistent, nu foarte mare, cu unt si il tapetam cu hartie de copt.
Punem jumatate din compozitia de paste cu branza, apoi jumatate din ton si cateva masline.
Peste venim cu restul de paste, tonul, maslinele iar deasupra presaram celelalte doua linguri de parmezan ras.
Dam vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana deasupra prinde o crusta rumena.
O scoatem la racorit cand este gata apoi poate fi servita.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu