Biscotti cu merisoare


Reteta de la Magda Adina   

Ingrediente :
450 g faina
200 g zahar
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de la o portocala
2 oua intregi
170 g unt
praf de sare
250 g merisoare confiate ( eu le-am taiat in jumatate pe fiecare , dar la fel de bine le puteti lasa intregi )
1 plic zahar vanilat

Amestecati intr-un castron faina cu praful de copt si sarea .

Intr-un bol , mixati cele doua oua cu zaharul ( il adaugati si pe cel vanilat ) , pana acesta se topeste. Adaugati untul ( untul il scoateti cu circa 4 ore inainte de a-l folosi , din frigider ) , apoi coaja rasa de portocale si amestecati usor totul. Puneti peste compozitia obtinuta merisoarele confiate , apoi amestecati ingredientele cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adaugati treptat faina amestecata cu cele spuse mai sus si amestecati usor toate ingredientele . Daca compozitia este prea lipicioasa , mai puteti adauga putina faina.

Cand compozitia devine omogena , formati pe masa pudrata cu faina , doua batoane pe care le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Aplatizati cele doua batoane cu degetele , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 30 de minute.

Scoateti tava si lasati batoanele sa se raceasca putin , apoi le taiati in fasii de circa 2 -3 cm.Le puneti inapoi in tava si le mai coaceti 5 minute pe o parte si inca 5 pe cealalta , pana se rumenesc putin.

Le lasati sa se raceasca , apoi le serviti alaturi de cescuta cu ceai sau cafea .
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu